Recreatie en dagbesteding centrum

Voor onze doelgroep is dagbesteding, recreatie, ontspanning, sport en spel een wettelijk recht, maar helaas zijn er in werkelijkheid dikwijls geen passende opties.

Bij de Klimop streven we ernaar zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de behoefte van onze doelgroep en met het recreatie en dagbesteding centrum komen we tegemoet aan deze behoefte. M.b.t. recreatie hebben we o.a. een springkussen, legoruimte, muzieklokaal, snoezel ruimte met bieb, kantine met grote huiskamer inclusief (alcoholvrije) bar, sportschool, arcade en PlayStation ruimte, sport en spelruimte met dart, tafeltennis, air hockey, tafelvoetbal en nog veel meer. We geven workshops, coaching in dag invulling en organiseren ook activiteiten buiten de deur.

We gunnen hiermee onze doelgroep even los te komen van de dagelijkse sleur en zwaarte op de leefgroepen. Even een moment van ontspanning. Gezamenlijk of individueel jezelf opladen of juist tot rust komen, maar vooral genieten. U kunt ook allerlei activiteiten doen onder leiding van een vrijwilliger of zorgmedewerker. Dat geeft afleiding, structuur en sociale contacten. Daarnaast geven deze begeleiders advies en coaching op het gebied van dag invulling. Er wordt een gevarieerd aanbod gegeven van activiteiten intern of zelfs evenementen in de buurt. De vrijwilligers en begeleiders laten de activiteiten zo dicht mogelijk aansluiten bij de behoefte van de bezoekers.

Dagbesteding arbeidsgericht:

Op het gebied van arbeidsgerichte dagbesteding werken we samen met TekPark/ZeeStadArbeidsTraining in Gebouw39 op Willemsoord. TekPark is de opleidingswerkplaats van Noord Holland.

Een unieke locatie waar leren en werken onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Waar engineers, startups, studenten, jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samenkomen. Waar o.a. techniek, staalbewerking, koken, schilderen, houtbewerking, een fietsafdeling en zelfs een VR omgeving tot de mogelijkheden behoren, maar daarnaast wordt hier ook voortdurend gekeken naar maatwerk en kunnen we van een breed netwerk gebruik maken indien nodig als het om andere vakgebieden gaat.

Aanmelden