De Klimop is een erkend leerbedrijf en vooruitstrevend op het gebied van geestelijke gezondheidszorg

Wilt u ook ons steunen?

Bij De Klimop vindt vrijwilligerswerk plaats. Het vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten die (extra) aandacht of ondersteuning nodig hebben bij het doen van activiteiten of het uitbreiden van een sociaal netwerk. Een vrijwilliger draagt geen zorg en verantwoordelijkheid voor de hulpverleningstaken.
De leidinggevende is het aanspreekpunt voor het vrijwilligerswerk op de desbetreffende locatie. De uit te voeren werkzaamheden worden in overleg en in afstemming met de leidinggevende en de vrijwilliger uitgevoerd.
Er zijn veel activiteiten waarbij vrijwilligers ingeschakeld worden. Door de inzet van vrijwilligers worden de mogelijkheden voor cliënten vergroot om deel te nemen aan de maatschappij. Deze activiteiten zijn o.a. gericht op participatie.

Er zijn diverse regelingen en vergoedingen voor een vrijwilliger.

Buddyproject: toevoegen aan vrijwilligers werk

Bij deze vorm van vrijwilligerswerk is er sprake van een-op-een contact tussen een vrijwilliger en een cliënt, op basis van gelijkwaardigheid, wederzijdse interesse en respect. Het doel is steun bieden bij het onderhouden of opbouwen van een sociaal netwerk. Centraal staat het doorbreken van het maatschappelijk isolement, of het voorkomen dat mensen in een maatschappelijk isolement raken. Dit contact wordt voor langere tijd in een overeengekomen regelmaat en periode aangegaan.

Het contact kan bijvoorbeeld worden ingevuld door een bezoek bij de client thuis. Het drinken van een kop koffie, het doen van een spelletje, gezamenlijk kijken naar een serie/film, gamen en het voeren van een goed gesprek staat dan centraal. Ook is het mogelijk om de leefwereld van de client te vergroten door samen activiteiten te ondernemen, een cursus te volgen, wandelingen te maken, een bioscoop- of theaterbezoek, museumbezoek, hobby, sport of uitjes te organiseren. Maar denk vooral ook met ons mee en kom met leuke initiatieven.

Voor aanmelden of meer informatie over vrijwilligerswerk gebruik de berichtenservice van onze website.

Heb je vragen

Contactformulier

Heb je interesse of vragen over een stageplek? Laat dan onderstaand je vraag en gegevens achter. We contacten je dan zo snel mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Bellen mag
natuurlijk ook!

0223 762 762

Vacatures

Gedragswetenschapper

uren in overleg

Jeugdzorgwerker D

24 uur – 32 uur per week

Jeugdzorgwerker C

28 uur – 32 uur per week

Verpleegkundige

24 uur – 32 uur per week